En mustig kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En gryta som är rolig att bjuda på för alla har gillat den.

Ingredienser

  • 1 kyckling, (ca 1 kg)
  • Smör
  • 2 gula lökar
  • 225 g ananasringar med spad (1 burk)
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk kinesisk soya
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
    2. Skala och hacka löken, fräs i stekpanna tillsammans med ananasringarna skurna i bitar samt russin. Lägg över i grytan.
    3. Tillsätt Kryddor, crème fraiche, grädde och ananasspad. Låt sakta koka cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maii 16 januari 2013

    En mycket god kycklinggryta! Hällde i lite mer sambal oelek så det blev lite mer sting i den...till och med min sambo tyckte det var jättegott! Och han är inte så jätteförtjust i kyckling....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben