Mustig kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • ca 600 g kycklingfiléer
  • 75 g rökt fläsk eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2-2 msk balsamvinäger
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk maizena (majsstärkelse)
  • Instruktioner

    1. 1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken. 2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan. 3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja. 4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut. 5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.
    2. FÖR ALLA? Glutenfri. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Tips! Ris smakar bra till. Köp gärna svart råris – det är både vackert och gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben