Mustig kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Fresta med en härlig kycklinggryta!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 250 g små gula lökar
  • Smör, att bryna i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl rödvin
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 10 katrinplommon
  • 1/2 dl valnötskärnor
  • Ev färsk timjan, att strö över
  • Tillbehör
  • Valfri svamp, stekt
  • Kokt potatis till 4 portioner
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i stora bitar.
    2. Skala löken.
    3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan.
    4. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt den koka 5 min under lock.
    5. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan och koka 5 min till.
    6. Strö ev över färsk timjan.
    7. Servera med stekt svamp och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jakopw 26 september 2011

    Väldigt nära en etta. Nästan oätligt, och rätten kan vara den fulaste jag gjort, inklusive varmkorv med makaroner. Tur att vinet jag använde var så pass gott.

    gudrwe 27 oktober 2011

    Jag tycker att det är en kanongod maträtt som jag gjort flera gånger. Det är bättre att använda vitt vin i stället för rött, för färgens skull. Om man inte gillar den kanske det var sbs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben