Mustig kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Snabblagad, enkel och god vardagsrätt.

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklingfiléer
  • 75 g rökt fläsk eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2-2 msk balsamvinäger
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk maizena
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
    2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
    3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
    4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i maizena utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
    5. Servera kycklingen med ris, lättkokta morötter och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gummsen 18 maj 2009

    Lagade den här rätten i kväll och den fick högsta betyg av familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben