En sjukt onyttig men ack så god coleslaw!

Serverar: 15-20 portioner

Miljoners kalorier förvisso men väldigt mastig så för mycket äter man inte. Ett ständigt och uppskattat inslag på våra bjudningar

Ingredienser

  • 2 kg vitkål, alt 1 kg vitkål och 1 kg rödkål
  • 1 kg morötter
  • ev. 1 finstrimlad purjolök
  • 1 burk majonäs (ca 400-500 g)
  • 1/2 dl socker
  • 2 - 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt, alt 2 tsk örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Strimla och slaka kål. Grovriv under tiden morötterna och strimla ev purjolök. Krama vätskan ur kålen och blanda med morötter (och ev purjolök). Häll över äppelcidervinäger, strö över socker, tillsätt salt och peppar. Rör om och blanda ordentligt. Låt stå en pyttestund och dra innan majonäsen blandas i.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (3)

    Queenie 9 februari 2008

    En fråga, hur mkt majonnäs ska det vara i, det står det inget om i receptet?

    Lena 10 februari 2008

    Jaha men hur mycket ska de vara av majonnäs??

    pingu 4 mars 2008

    Oh herre, hur kunde jag glömma majonnäsen?? Måste ju redigera detta men en burk iaf, dryga 400 g alltså. Minst!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben