En sommarlätt kycklingsallad med skinka physalis och andra frukter

Serverar: 4 portioner

En jättegod och "sommarlätt" kycklingsallad i sommarvärmen som min sambo Roland har hittat på och som har varit en favorit här hemma i några år!!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 200 g rökt skinka
  • ½ påse provencalsk sallad, 75 g (Ica)
  • 400 g honungsmelon
  • 1 burk ananasskivor (utan spad 140 g)
  • 4 plommontomater
  • ½ gurka, ca 200 g
  • Ca 200 g majskorn
  • 1 ask physalis, 100 g
  • 1 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • Garnering
  • 4 ägg (hårdkokta)
  • Instruktioner

    1. Tag bort skinnet och rensa den grillade kycklingen, skär den i små bitar. Skölj salladen. Strimla den rökta skinkan fint. Skär honungsmelonen i små fyrkanter. Skär ananasen i små bitar, (låt den först rinna av en liten stund på hushållspapper) Skär tomaterna i små bitar. Strimla gurkan. Dela physalis i två delar. Strimla paprikan. Strimla purjolöken fint. Dela de kokta äggen i fjärdedelar.
    2. Blanda sallad, kyckling, skinka, honungsmelon, ananas, tomater, gurka, majs, physalis, paprika och purjolök i en skål. Garnera med de kokta äggen (skurna i klyftor)
    3. Salladen ska helst serveras direkt, gärna tillsammans med ett gott bröd, ost och en god salladsdressing. Lycka till!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben