Enbärsgravad älgfilé

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 400 g Putsad älgfilé
  • 2 msk salt
  • 1 msk socker
  • 15 enbär
  • 15 vitpepparkorn
  • 15 rosépepparkorn
  • ev. 1 msk gin
  • Instruktioner

    1. Krossa kryddorna i mortel tillsammans med en del av saltet. Blanda i resten av saltet och sockret . Gnid in filén med kryddblandningen och lägg allt i en plastpåse, tillsätt ev. en msk gin om starkare enbärssmak önskas. Låt ligga i kylskåp ca 2 dygn, vänd påsen några gånger. Servera finskuren som förrätt med cornichons, körsbärstomat, sallad och kuvertbröd. Det är enklare att skiva tunnt om man låter biten ligga någon timme i frysen Kan läggas på förrättstallrik i förväg och stå i kyl till servering någon timme.
    2. Om du inte har älgfilé kan du använda ren, nöt, rådjur eller hjortfilé.
    3. OBS!!! Filén ska vara fryst minst 5 dygn före eller efter gravning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben