Sotad älgfilé med picklade rotfrukter och senapsvinägrett

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 200 g älgfilé
  • 200 g purjolök
  • salt
  • Picklade rotfrukter
  • 1 tärnad morot
  • 1 tärnad palsternacka
  • 100 g tärnad rotselleri
  • ½ dl ättika (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • Ugnsbakade tomater
  • 4 st små tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Senapsvinägrett
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral olja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 100 g blandade skott
  • ½ dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken på längden och rosta i ugnen tills den är helt svart. Ta ut låt svalna och mixa i en kaffekvarn. Salta och rulla köttet i purjolöksaskan. Lägg på dubbel plastfilm och rulla till en smällkaramell. Lägg i frysen.
    2. 2. Sätt ugnen på 100°. Dela tomaterna på hälften. Stryk på lite olivolja och kryddor. Baka i ugn ca 1 timme.
    3. 3. Koka upp ättika, socker och vatten. Ställ åt sidan. Blanchera rotfrukterna i lättsaltat vatten. Lägg dem sedan i ättikslagen ett par timmar. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten, lättast är i en glasburk med skruvlock. Skaka vinägretten innan servering.
    4. 4. Skär älgen i tunna skivor, halvtinad. Lägg upp på tallrik. Servera med rotfrukter, tomat, skottsallad, gräddfil och vinägrett.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben