Rallarfalu med rotfrukter

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Falukorv, massor med rotfrukter, godaste buljong.

Ingredienser

  • 500-600 g falukorv av den bästa
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 2 stora morötter
  • 1 palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 400 g kålrot
  • 5 potatisar
  • 2 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 20 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk timjan
  • 3 st grovt rågbröd, t ex Fazers rallarhalvor
  • Instruktioner

    1. Skär korven i 1,5-2 cm tjocka stavar. Skölj, skala och ansa alla grönsaker och skär dem i rejäla bitar. Tips: dela kålrot och selleri i halvor och lägg med platta sidan mot ett skärbräde medan du skär bort det yttre med en vass kniv. Låt gärna grönsaksbitarna få olika form; gul lök och potatis i klyftor, morot och palsternacka i tjocka slantar eller halvmånar, kålrot i stavar, rotselleri i tärningar.
    2. Fräs löken i oljan i en stor gryta ett par minuter. Lägg i de övriga grönsakerna utom potatis och palsternacka och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten, salt, lagerblad och kryddpepparkorn. Koka under lock i 15 minuter.
    3. Lägg i potatis, palsternacka och tomatpuré. Koka i fem minuter till eller tills potatisen är mjuk.
    4. Lägg till sist i korv och timjan. Rör om försiktigt och koka fem minuter under lock.
    5. Dela brödet, rallarhalvorna, på mitten och lägg ett brödstycke på ena halvan av varje tallrik. Vid serveringen öses grytan upp över brödet som får suga upp av spadet.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben