Enchilada med kyckling och grön salsa

Serverar: 4 portioner

Laga en enkel och god middag i mexikansk stil, mjuka tortillor fyllda med strimlad kyckling och gratinerade med en smakrik grön pasta.

Ingredienser

  • 600 g grillad kyckling, strimlad
  • 6 dl riven tacoost
  • 2½ dl crème fraiche
  • 250 g grön jalapeño på burk, hackad
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk milt paprikapulver
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 10 mjuka tortillor, 15 cm i diameter ca
  • 600 g grön salsa på burk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsfast form som är ca 22x33 cm och spreja den med olja.
    2. Blanda kycklingen med 4 dl ost, crème fraiche, jalapeño, honung och paprikapulver i en skål. Blanda väl och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    3. Portionera ut kycklingkrämen mitt på varje tortilla. Vik ihop tortillorna över fyllningen. Lägg de fyllda tortillorna tätt med skarven neråt i den ugnsfasta formen.
    4. Häll salsan över tortillorna. Strö på resten av osten och täck formen med aluminiumfolie. Gratinera i ugnen ca 30-35 minuter tills allt är genomvarmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben