Enchiladas à la Mexiko

Serverar: 4 portioner

Vegetariska enchiladas.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g ostronskivling
  • 6 tomater, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ burk majs à 340 g
  • 8 små eller 4 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Fräs löken och paprikan i oljan i en gryta.
    2. Skär svampen i mindre bitar. Låt svampen fräsa med i grytan tills all vätska kokat in. Skålla, skala och tärna tomaterna. Lägg ner dem i grytan. Krydda med salt, socker, kajennpeppar och spiskummin. Låt puttra ca 10 min.
    3. Låt majsen rinna av och blanda ner i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i 250 grader, ca 10 minuter.
    4. Servera med grönsallad, tärnade tomater och en klick gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben