Enchiladas med kikärter, quornfärs och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt Texmex mums!

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 500 g quornfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g krossade tomater
  • 380 g kokta kikärter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8 tortillabröd, 320 g medium vete eller fiber
  • 2 dl riven ost
  • Servering
  • Sallad
  • Salsa
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela champinjonerna i 4 delar. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och spiskummin. Tillsätt quornfärsen och champinjonerna.
    3. Stek några minuter under omrörning. Rör ner paprikapulver och tomaterna. Koka sakta ca 10 minuter. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem i grytan, koka upp och smaka av med salt och peppar.
    4. Fyll tortillabröden med kikärtsröran och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över osten. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Servera med sallad, salsa och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben