Enchiladas med spenat och tomatsås

Serverar: 2-4 portioner

Att servera med crème fraiche och en avokadosallad.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1 lök
  • 100 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 tsk tacokryddor
  • 300 g fryst hackad spenat
  • 1 liten burk majs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk hackad koriander, valfritt
  • 4 tortillas, 18 cm i diameter
  • 2 1/2 dl tomatsås
  • 50 g riven gruyèreost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka löken och fräs den i oljan i ca 3 minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt tacoskryddorna och spenaten. Låt spenaten tina på medelvärme, rör om då och då. Låt majsen rinna av och häll i den, liksom salt, peppar och eventuellt koriander. Låt det hela koka upp.
    3. Bred därefter ut färsen på tortillabröden, rulla ihop dem och lägg dem i en smord, ugnseldfast form. Häll tomatsåsen runt om och strö över den rivna osten.
    4. Låt stå i ugnen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben