Enchiladas med stark fyllning

Serverar: 4 portioner

En mexikansk allt-i-ett-rätt som alla kommer att älska! Njut av tortillas med en het köttfärsfyllning och en syrlig tomatsås.

Ingredienser

  • 4 tomater , utkärnade och hackade
  • 1 röd eller grön paprika , tärnad
  • 2 rödlökar , hackade
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 500 g mager nötfärs
  • 1 burk ( 100 g) hackad grön chili
  • 4 tsk chilipulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 tortillas av vete eller majs
  • 1 dl gratängost
  • Flytande margarin till panna och form
  • Instruktioner

    1. Blanda de hackade tomaterna med paprikan, hälften av löken och all vinäger. Täck över med plastfolie och låt stå i 30 minuter.
    2. Stek färsen i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Rör om under tiden och stek tills färsen inte längre är rosafärgad, ca 10 minuter. Ta upp köttet med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Smörj stekpannan med flytande margarin och tillsätt resten av den hackade löken. Låt den steka mjuk på medelvärme i ca 3 minuter. Tillsätt den gröna chilin och chilipulvret. Fortsätt att steka i 2 minuter under omrörning. Lägg i köttfärsen och de krossade tomaterna. Koka samman i ca 15 minuter. Rör om då och då.
    4. Smörj en ugnsfast fat med lite flytande margarin. Skeda upp fyllningen i mitten på varje tortilla, rulla ihop och lägg dem bredvid varandra i formen med skarvarna neråt. Ös över tomat- och vinägerblandningen och strö över gratängosten. Gratinera 10 minuter tills osten smält och fått vacker färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben