Endiver med smak av apelsin

Serverar: 4 portioner

Endiver, som fått sjuda några minuter i färsk apelsinsaft och honung, är en verklig smakupplevelse. De kan med fördel ätas som en lätt ensamrätt, men är också en fin förrätt.

Ingredienser

  • 4 endiver
  • 1 apelsin
  • 2 dl vatten
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk honung eller lönnsirap
  • 4-8 skivor kokt eller lufttorkad skinka, ca 250 g
  • Persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Skölj endiverna och skär dem mitt itu på längden. Skär ut rotfästet i en spets så att så mycket som möjligt kommer bort. Det kan nämligen ha en kraftig besk smak.
    2. Skölj apelsinen noggrant. Skala av det yttersta skalet och skär det i strimlor.
    3. Koka upp vatten och buljongextrakt. Tillsätt citronsaft och apelsinskal.
    4. Pressa apelsinen. Häll apelsinsaft och honung i buljongen och lägg ner endiverna med den kupiga sidan upp. Sjud dem i 5 minuter. Ös under tiden med buljongen.
    5. Ta upp endiverna och låt dem rinna av. Lägg upp dem på ett fat eller 4 tallrikar. Lägg skinkan vid sidan om och garnera med persilja och några strimlor apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben