Endiver med smak av apelsin
Endiver, som fått sjuda några minuter i färsk apelsinsaft och honung, är en verklig smakupplevelse. De kan med fördel ätas som en lätt ensamrätt, men är också en fin förrätt.
Ingredienser
4 endiver
1 apelsin
2 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
2 tsk citronsaft
2 tsk honung eller lönnsirap
4-8 skivor kokt eller lufttorkad skinka, ca 250 g
Persiljekvistar
Instruktioner
- Skölj endiverna och skär dem mitt itu på längden. Skär ut rotfästet i en spets så att så mycket som möjligt kommer bort. Det kan nämligen ha en kraftig besk smak.
- Skölj apelsinen noggrant. Skala av det yttersta skalet och skär det i strimlor.
- Koka upp vatten och buljongextrakt. Tillsätt citronsaft och apelsinskal.
- Pressa apelsinen. Häll apelsinsaft och honung i buljongen och lägg ner endiverna med den kupiga sidan upp. Sjud dem i 5 minuter. Ös under tiden med buljongen.
- Ta upp endiverna och låt dem rinna av. Lägg upp dem på ett fat eller 4 tallrikar. Lägg skinkan vid sidan om och garnera med persilja och några strimlor apelsinskal.
Liknande recept
Kommentarer (0)