Energisallad med lax

Serverar: 4 portioner

Ja, vad ska man annars kalla en sallad så sprängfylld med nyttiga saker som alger, ingefära, vitlök och chili? Möjligen en riktig superfood-sallad.

Ingredienser

  • En näve blötlagda alger, ex hiziki
  • 2 stora morötter
  • 2 stora zucchinier eller färsk gurka
  • 200 g vitkål
  • Färsk lax i tärningar
  • 1 påse färska rödbetsskott eller annan sallad
  • 1 ask alfalfa-groddar
  • Dressing
  • 2 msk citron eller limejuice
  • 1 msk tamari (eller soja)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflingor
  • Färsk, hackad koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk tandooripaste
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg algerna i blöt, koka sedan upp dem. Följ rekommendationerna på förpackningen.
    2. Skala morötterna och skär dem med hjälp av en osthyvel i tunna långa strimlor. Gör på samma sätt med zucchinin/gurkan. Strimla vitkålen.
    3. Blanda dressingen i en skål, spara några hela korianderblad till garnering, och vänd ihop strimlorna i den. Smaka av dressingen så den har rejält bett.
    4. Vid servering: Snabbstek laxkuberna runt om, se till att de har en rejäl kärna i mitten, så de absolut inte blir genomstekta.
    5. Varva salladen med skott och groddar. Toppa med lax, alger och de sista bladen av koriander. Avsluta med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.
    6. Servera med yoghurtsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben