Engelsk korintkaka

Saftig,hållbar och god fuktkaka som jag brukar göra till julen.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 4 ägg
  • 200 g korinter
  • 200 g russin
  • 1-2 tsk kanel
  • rivet skal av 1 citron
  • 5 rivna bittermandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl konjak
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Skölj russin och korinter i hett vatten, torka dem och blanda med lite mjöl. Tillsätt dem, kanel, mandel, citronskal samt mjöl blandat med bakpulver. Blanda till sist i konjaken. Häll smeten i en smord och brödbeströdd form, ca 2 liter. Grädda kakan i 160 grader ca 1 timme. Kakan bör ej skäras i förrän efter 4-5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben