Engelska Christmas Cupcakes

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den klassiska fruktkakan blir till supergoda cupcakes med vit chokladfrosting

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 10 halverade röda cocktailbär
  • 10 halverade gröna cocktailbär
  • 3 msk konjak
  • 200 gsmör eller margarin
  • 3 dl brun farin eller råsocker
  • 4 ägg
  • ½ tsk malda nejlikor
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 200 g vit choklad (helst inte blockchoklad)
  • 200 g philadelphiaost (naturell)
  • Röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Skär fikon och aprikoser i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra någon timme - gärna över natten i kylen.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
    3. Blanda i russin, cocktailbär, torkad frukt med konjaken, kryddorna, nötterna och citronskalet. Blanda mjöl med bakpulvret i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör ihop till en smet.
    4. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i botten av ugnen 1 timme och 20 minuter. Ta ut och låt svalna övertäckt.
    5. Hacka chokladen fint och smält den i vattenbad. Låt svalna lite grann. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten och droppa i röd karamellfärg. Spritsa på cupcakesen och dekorera med julkonfetti (finns på shoppingbutiken.se) och silverkulor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben