Engelska kryssbullar

Serverar: 20 portioner

...i boken "Det Goda brödet" från 1979 finns det här receptet...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 3/4 dl socker
  • 1/4 tsk kanel
  • 2 dl russin eller 100 g korinter
  • 1 påse syltade apelsinskal, fint hackade
  • 2 ägg
  • 14 dl vetemjöl, 840 g
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 250 grader.
    2. Lägg en tredjedel av mjölet i en skål. Rör ut jästen med saltet + 1 tsk socker och tillsätt denn ljummade mjölken.
    3. Arbeta ihop detta med mjölet i skålen, täck över med handduk och låt jäsa ca 20 minuter.
    4. Smält matfettet, låt kallna och blanda sedan socker, kanel, russin(korinter), apelsinskal och de uppvipade äggen.
    5. Arbeta in detta i den uppjästa degen och tillsätt resten av mjölet i några omgångar.
    6. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
    7. Baka ut degen till runda bullar och sätt dem på smord plåt.
    8. Skär ett kryss i varje bulle, täck över och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
    9. Grädda i ca 10 - 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben