Engelska teskorpor

Serverar: 20 portioner

De här skorporna heter också rusks, vilket är det engelska ordet för skorpa. Servera dem nygräddade med smör och marmelad.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Mät upp och blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Lägg i fettet och smula sönder det med fingertopparna eller med en gaffel till en grynig massa.
    2. Tillsätt ägg och filmjölk. Arbeta snabbt samman massan till en deg.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en avlång kaka ca 2 cm tjock och ca 20x30 cm stor.
    4. Skär med en vass kniv ut 10 avlånga bitar. Lägg dem på smord eller bakpapperklädd plåt. Grädda i 225º varm ugn ca 15 minuter.
    5. Dela bröden medan de är varma med en gaffel. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Sätt in dem mitt i ugnen 8-10 minuter. De blir inte genomtorra och ska därför serveras nybakade, då smakar de ljuvligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben