Engelska scones

Serverar: 6 portioner

Jättegoda och enkla att sno ihop en morgon exempelvis, om man vill "lyxa" till det. Eller på eftermiddagen till fikat. Jag serverar dem nygräddade med vispgrädde och sylt. Blir 6 st scones, men receptet går såklart att dubbla.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gram rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vispgrädde + 2 msk till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Nyp ihop de torra ingredienserna och matfettet. Tillsätt grädden och knåda tille en smidig deg.
    3. Platta ut degen till en platta, ca 2 cm tjock. Tag ut 6 stycken rundlar med mått eller glas.
    4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med grädde.
    5. Grädda i ca 10 minuter tills sconsen fått en gyllene färg.
    6. Ta ut och njut direkt!

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben