Jättegoda och enkla att sno ihop en morgon exempelvis, om man vill "lyxa" till det. Eller på eftermiddagen till fikat. Jag serverar dem nygräddade med vispgrädde och sylt.
Blir 6 st scones, men receptet går såklart att dubbla.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 gram rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl vispgrädde + 2 msk till pensling
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nyp ihop de torra ingredienserna och matfettet.
Tillsätt grädden och knåda tille en smidig deg.
- Platta ut degen till en platta, ca 2 cm tjock.
Tag ut 6 stycken rundlar med mått eller glas.
- Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla dem med grädde.
- Grädda i ca 10 minuter tills sconsen fått en gyllene färg.
- Ta ut och njut direkt!
Liknande recept
Kommentarer (0)