Skiljer sej från de scones vi är vana vid, väldigt goda!
Ingredienser
4 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
1½ dl vispgrädde
Till pensling
2 msk vispgrädde
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
5. Grädda på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.
Förslag på variationer:
1. Tillsätt 1 msk kanel och 2 msk socker i degen.
2. En ½ dl korinter i degen är inte så dumt.
3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones.
4. 1 dl riven lagrad ost i degen och du får ostscones.