Enkel fisk som barn gillar

Serverar: 3 portioner

Tid: 45 minuter

Arbetade på förskola tidigare. Denna rätten var omtyckt av alla - (tro det eller ej) barn och fröknar.

Ingredienser

  • 400 g torsk (fryst block)
  • 3/4 burk (liten) crème fraiche (ej någon lättvariant)
  • 2-3 morötter
  • 3/4 purjolök
  • ½ dl margarin
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk persilja (fryst)
  • 1 tsk dragon
  • Instruktioner

    1. Ta fram fiskblocket så det hinner tina lite. Sätt ugnen på 200 grader. Skala o riv morötter tunt (jag brukar göra det med en potatisskalare). Skiva purjolök. Fräs morötter och purjolök i ganska mycket margarin tills de mjuknat, salta lite. Häll över i en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå . Salta och (vit)peppra fisken.
    2. Blanda crème fraiche med persilja, dragon, citronpeppar lite salt och vitpeppar. Bred ett ganska tjockt lager ovanpå fisken.
    3. In i ugnen! Färdigt efter ca 30 minuter.
    4. Servera gärna med ett gott hemmalagat potatismos!
    5. Slurp.. Prova!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dp 30 januari 2011

    detta ska jag testa, då jag och maken älskar fisk, men barnen är lite mer svårflirtade!

    Relaterade Artiklar

    Gör vardagen roligare
    Ofta upplevs januari och februari som trista och mörka månader, såhär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben