Enkel fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Man kan i stort sett använda vilken fisk som helst, färsk eller frusen...

Ingredienser

  • 2 dl cremefraiche
  • 1,5 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st lime
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st örtagårdsbuljongtärning
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 400 gram valfri fisk
  • 200 gram skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Koka ihop mjölk och mjöl. 2. Tillsätt cremefraiche, pressad vitlök, buljongtärningar och kryddor. 3. Pressa i saften från limen och ringla i honungen. 4. Låt såsen koka 3 minuter. 5. Dela fisken och lägg den i såsen. Låt koka tills fisken är genomkokt. 6. Häll i räkorna. 7. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (9)

    kjellus 3 december 2007

    Tack för ett utmärkt recept. I minsta laget för 4 personer! Det var väldigt gott!

    sandrasmat 9 februari 2008

    Detta måste jag prova! Tycker mig vara dålig på att tillaga fisk överhuvudtaget, men det här verkar enkelt och gott!

    farmoringer 31 juli 2008

    Tack för det här goda receptet. Håller med om att det är för lite för fyra personer men det ser man ju redan innan man börjar så man plusar på med en gång..

    starlight 4 januari 2009

    Gott Gott Gott Men jag hittade inte örtagårdsbuljong...? Tog fiskbuljong istället

    starlight 4 januari 2009

    Gott Gott Gott Men jag hittade inte örtagårdsbuljong...? Tog fiskbuljong istället

    margarethafg 6 januari 2009

    Mycket god och enkel att göra. Rekommenderas.

    Corellis 23 april 2009

    Mycket god gryta!

    sessa79 1 februari 2011

    jättegott.. kommer jag tillaga fler gånger..

    boris52 19 juli 2012

    Gott den lagar vi fler gånger

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben