Enkel fiskgryta

God

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 1 gul lök, liten
  • 1 msk rapsolja, eller olivolja
  • ½ g saffran
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 2 msk hummerfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tomater, skållade och skalade
  • 400 g laxfilé
  • 400 g kummelfilé
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och skär i bitar. Ansa fänkålen och skär i bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs alltsammans några minuter under omrörning, Tillsätt saffran, vatten, vin, hummerfond, salt och cayennepeppar och koka under lock tills potatisbitarna känns mjuka.
    2. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar och blanda ner dem. Skär fiskfiléerna i 2 cm stora bitar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå ca 5 min.
    3. Strö finstrimlad salladslök över och servera eventuellt med en vitlöksmajonnäs, s k aioli.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben