Enkel gryta

Serverar: 4 portioner

En snabb och enkel gryta som både går att göra med kött och vegetarisk!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (en påse vegetariska grytbitar, cirka 400g)
  • 1-2 lökar
  • 2-3 små morötter
  • 400 g konserverade champinjoner
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Mjölk
  • 2 msk crème fraiche
  • Vitlök
  • ½ svampbuljongtärning
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Instruktioner

    Hacka löken, pressa vitlöken och skiva morötterna. Fräs på svag värme tills allt är mjukt. Tillsätt svampen. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner köttet/grytbitarna i grytan och låt fräsa tills det får färg. Häll på grädde och späd eventuellt med lite mjölk. Släng i buljongen och låt puttra på svag värme ett tag. Lägg sist i créme fraiche och ät sedan ihop med kokt potatis och gelé av valfri smak.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (2)

    carolina3 1 oktober 2010

    Det var mycket gott, jag kanske skulle testa att tillsätta lite paprika.

    TheMicks 1 oktober 2010

    Vad roligt att du gillade det! Paprika kan nog piffa upp det hela ja, nu blev jag sugen på att prova det också ;-)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben