Enkel kålpudding

Serverar: 4 portioner

Det här är en lättlagad variant av kålpudding. Kålen behöver inte brynas.

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 kokta potatisar
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 msk smält matfett
  • Instruktioner

    Koka och mosa potatisen. Rör ner den i färsen tillsammans med salt, peppar och mjölk. Arbeta till en smidig smet. Skär kålen i bitar och förväll den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av väl.Rör ner kålen i färsen och blanda väl. Lägg det i en smord eldfast form. Pensla ytan med smält matfett. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills kålpuddingen har fått fin färg. Bjud kokt potatis, lingonsylt och rårivna morötter till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (3)

    Keran5 20 november 2008

    Jättegott och enkelt . Tack för receptet. Kerstin

    AniiElla 3 augusti 2009

    Bra med ett enkelt och snabbt recept när man har småttingar! Tack!

    hot_tezz 16 september 2009

    det va väldigt enkelt bara ungs temp som saknas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben