Enkel Kinainspirerad kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott, enkelt och ganska billigt. Har gjort en liknande gryta men då hade jag bambuskott samt oxinnanlår istället... Lycka till.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer, skurna i munsbitar
  • 1 påse wokgrönsaker , Thai
  • 2 klyftor vitlök
  • Mushroom soy
  • Matolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Väldigt enkel rätt.
    2. Sätt på riset. Medans riset blir färdigt börjar du med att "steka" wokgrönsakerna med lite olja i en gryta. När dom börjar bli klara pressa i en vitlöksklyfta och låt steka med ett tag. Därefter tar du upp dem och lägger ner kycklingen och steker med lite olja. (Ha inte för hög värme då proteinet lätt bränner fast i gjutjärnspannor). Pressa över en klyfta vitlök och låt steka med ett tag. Salta och peppra lite grann.
    3. Lätt tillbaka alla grönskerna i grytan, rör ihop. Ta grytan från plattan och pudra över 3-4 msk mjöl, blanda runt. Häll över ca 4-5 dl vatten, prova gärna med lite mindre i början för att se hur tjock du vill ha såsen. Ställ tillbaks grytan på plattan och låt puttra ihop några minuter. Häll i några matskedar soya, färgen på såsen ska bli rejält brun.
    4. Smaka av, salta o peppra vid behov. Servera med ris.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben