Enkel köttfärs paj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

Denna paj kan man fylla med massor av gott men jag har valt att fylla den med köttfärs.

Ingredienser

  • 200 g smör/margarin
  • 5 1/2 dl mjöl
  • 2 msk vatten
  • ca 600 g köttfärs
  • 5 dl chilisås
  • 3 dl vatten
  • 1 lök
  • paprika
  • 1 pkt fetaost 10%
  • salt
  • peppar
  • en stänk socker
  • Instruktioner

    Blanda smör, mjöl och vatten till en deg. Platta ut degen i en ungsfast form, spara en liten bit till att dekorera med, (lättast med en "sporre") Smält smöret, lägg i lök, paprika och bryn det. När det fått färg lägg då i färsen och bryn det med det andra. När färsen fått färg häll i chili såsen med vattnet, krydda med kryddorna efter smak. Häll färsen i det ogräddade pajskalet, tärna fetaosten och tryck ner det i färsen. Gör fina strimlor av det du har kvar av degen och gör ett tjusigt mönster, (detta kan uteslutas). Gräddas i ca 250 i ca 25-30 minuter nästan längst ner i ungen. Servera med en god sallad, vitlöksbröd och tsaziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben