Enkel och god fiskrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mina ungar älskar denna fiskrätt

Ingredienser

  • 400 g torskfile
  • 1 liten purjolök
  • 2 tomater
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 3-4 dl grädde
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    Jag brukar använda ett fiskblock som får tina lie grann så det går lätt att skära. Dela fiskblocket i lagom portionsbitar, lägg i en smord ungsfast form krydda med salt och citronpeppar. Skär purjon i skivor och lägg på ena sidan av fisken och tomaterna i klyftor på den andra sidan. Häll på grädden och sätt in i ugnen 175 grader i ca 35 minuter och fisken känns klar. Servera kokt potatis och en sallad till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Blommig Viognier till sommaren ? Condrieu och annat
    Vi spenderar mycket tid utomhus på sommaren och det betyder att vi...

    Knepen för en god sås
    Vanligtvis brukar jag inte uttrycka mig så starkt, men jag tycker d...

    Dagens ört - rosmarin
    Rosmarin är egentligen en solälskande buske från Medelhavsområdet. Ros...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben