Enkel vardagspasta med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Den här rätten hade min arbetskamrat med sig till jobbet och åt på lunchen. Hon rekommenderade den verkligen.

Ingredienser

  • 6 dl pasta
  • 500 g lövbiff
  • 1 röd eller orange paprika
  • ½ rödlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 10-15 svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Hackad bladpersilja eller färsk basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    2. Strimla lövbiffen och strö på lite salt och svartpeppar. Finhacka vitlöken och skär paprikan och rödlöken i lagom stora bitar. Häll i rikligt med olivolja i en kastrull och stek köttet i ett par minuter. Tillsätt vitlöken, rödlöken och paprikan och stek ytterligare i någon minut.
    3. Tillsätt den kokta pastan, oliverna, tomaterna och persiljan/basilikan. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Riv parmesan grovt och strö på pastan före servering. Toppa med rostade pinjenötter eller några andra nötter.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    JennyV 18 juli 2008

    Detta är min typ av mat, ska bli ett nöje att prova denna rätt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben