enkla ost och ört -krutonger till soppan

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 10 minuter

Jag älskar soppor! Men ska man bjuda på soppa blir det lite futtigt med enbart soppan. Ett trevligt tillbehör till en slätare soppa är dessa busenkla krutonger med smak av parmesan och färska örter. Gör dem medan du värmer soppan el förbered på morgonen och panera och fräs i sista sekunden.

Ingredienser

  • Färskt vitt formbröd i skivor
  • 1 stor näve färska örter
  • 1 liten bit finriven parmesan
  • Extra virgin olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Tag ut rundlar ur formbröd-skivorna med en vanlig kakform. Hacka samman alla örter fint och lägg små högar på hälften av rundlarna. Lägg över en rundel bröd och nyp ihop med fingrarna till små "brödravioli" (fukta fingrarna med vatten om det behövs). Värm upp oljan, pensla krutongerna med olja och doppa dem sedan i finriven parmesan, salta och peppra och stek dem spröda och gyllene i olivoljan. Lägg dem heta över valfri soppa, eller skicka runt och låt gästerna själva göra det.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben