Entré med rökt kalkon och legymsallad

Serverar: 6-8 portioner

God förrätt

Ingredienser

  • 400 g färska späda spenatblad eller sallad
  • 2 knippor rädisor
  • 1 liten melon, t ex galia- eller oegenmelon
  • ca 300 g rökt kalkonbröst eller rökt skinka i tunna skivor
  • Legymsallad
  • 1 burk sparris i bitar, ca 185 g
  • ca 5 cm färsk gurka
  • 1 syrligt äpple
  • 1 burk gröna ärter, ca 200 g
  • 1 msk hackad syltlök
  • 2 dl Gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt, svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Skölj spenatbladen väl. Ta bort blasten på rädisorna. Skiva melonen. Lägg upp spenatblad, rädisor och melon på tallrikar. Lägg på köttskivor och legymsallad. Servera med nybakat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben