Entrecote med ostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Så enkelt när det finns färdiggjord ostsås att köpa.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote, ca 500 g
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matfett
  • 2 dl ostsås
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka gräslök
  • ½ litet savojkålshuvud
  • 30 g smör
  • 1 msk riven pepparrot
  • Pressad potatis
  • Instruktioner

    Salta och peppra köttet. Stek entrecoten i matfett, gärna i traktörpanna eller i stekpanna med hög kant. Häll över ostsås och grädde. Låt köttet sjuda 1-2 minuter i såsen. Klipp i gräslök och smaka av med salt och peppar. Dela kålen i stora klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten 5-10 minuter. Smält smöret. Tillsätt pepparroten. Servera kålen nykokt med smöret till köttet samt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben