Entrecôte med rostad vitlök

Serverar: 4 portioner

Det här är biffen som alla vitlöksälskare har väntat på, den är fräst i vitlöksolja, garnerad med rostad vitlök och serveras med vitlökssmör.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 5 vitlöksklyftor, fint skivade
  • 2 msk pressad vitlök
  • 4 entrecôte, 2 cm tjocka, 800 g - 1 kg
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 80 g mjukt smör
  • ½ dl parmesanost
  • 1 msk vitlökssalt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme och lägg i skivad vitlök. Fräs under omrörning en-två minuter tills vitlöken är gyllene. Ta upp vitlöken med hålslev och ställ åt sidan.
    2. Lägg biffarna i stekpannan och strö över ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Stek biffarna till önskad stekning, cirka tio minuter för mediumstekt. Vänd en gång.
    3. Blanda smör, parmesanost, vitlökssalt, resten av pepparn och den pressade vitlöken.
    4. Lägg upp biffarna på tallrikar, lägg på rostad vitlök och servera med vitlökssmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben