Entrégratäng med gräddfilssås

Serverar: 4 portioner

En liten potatisgratäng med smak av champinjoner och grädde blir en fin entrérätt eller läckert komplement till kött.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad purjolök
  • 100 g finhackade champinjoner
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • Sås
  • ½ dl löjrom eller kaviar
  • 1½ dl vispad grädde + ½ dl gräddfil 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen tunt. Rör vitlök och smör och smörj 4 portionsformar med detta.
    2. Varva ned potatis, lök och svamp. Vispa grädde och salt till hårt skum och fördela det i formarna. Grädda ca 30 minuter i 200°.
    3. Blanda grädde och gräddfil eller crème fraiche med löjrom eller kaviar och servera den kalla såsen till de varma gratängerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben