Lättlagad skinkpaté

Serverar: 6-8 portioner

Paté passar på buffébordet!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 200 g rökt skinka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk smulad basilika
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka skinkan fint. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Rör tills allt är blandat. Häll smeten i en smord ugnsäker form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i ugn 1 1/4-1 1/2 timme.
    3. Låt patén kallna. Stjälp upp den.
    4. Servera skivor av patén med cuberlandsås eller gräddfilssås smaksatt med tomatpuré. Servera också med små inlagda gurkor och bröd.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben