Entrésmörgås med tonfisk

Serverar: 4 portioner

En utomordentlig god och dessutom billig entrésmörgås, med tonfisk som huvudingrediens.

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk, ca 200 g
  • 3 små ättiksgurkor
  • 1 bit färsk pepparrot
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 tunna franskbrödsskivor
  • Smör eller margarin
  • 4 salladsblad
  • Ca 1 dl gräddfil
  • 2 msk finklippt dill
  • Till garnering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Låt oljan rinna av från tonfisken. Hacka gurkan smått, långriv pepparroten.
    2. Blanda alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bred franskbrödsskivorna med smör eller margarin och lägg dem på 4 assietter. Lägg ett stort salladsblad på var och en. Lägg på tonfiskblandningen.
    4. Fördela gräddfilen ovanpå och strö dillen över. Garnera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben