Eslövs limpor

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En god och lättbakad limpa.

Ingredienser

  • 1 liter vatten, 37 grader C
  • 75 g jäst
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 msk salt
  • ½ msk brödkryddor
  • Ca 28 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet.
    2. Tillsätt muscovadosocker, salt och brödkryddor.
    3. Ha i lite av mjölet i taget. OBS degen ska vara på gränsen till klibbig. Och mjölmängden kan variera beroende på kvaliteten på mjölet.
    4. Knåda degen 10 minuter i maskin.
    5. Jäs degen övertäckt med en bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter.
    6. Knåda degen något och tryck ut den jämt i en smord braspanna, och jäs ytterligare 40 minuter övertäckt på varm och dragfri plats.
    7. Pricka degen med gaffel eller en tandpetare.
    8. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 30 minuter.
    9. Ta ut och låt svalna under fuktad bakduk.
    10. Dela i 4 delar. Skär som ett "kors" när du delar!

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben