Eslövs limpor
Serverar:
4 portioner
Tid:
2 timmar
En god och lättbakad limpa.
Ingredienser
1 liter vatten, 37 grader C
75 g jäst
2 dl mörkt muscovadosocker
1 msk salt
½ msk brödkryddor
Ca 28 dl rågsikt
Instruktioner
Lös upp jästen i vattnet.
Tillsätt muscovadosocker, salt och brödkryddor.
Ha i lite av mjölet i taget. OBS degen ska vara på gränsen till klibbig. Och mjölmängden kan variera beroende på kvaliteten på mjölet.
Knåda degen 10 minuter i maskin.
Jäs degen övertäckt med en bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter.
Knåda degen något och tryck ut den jämt i en smord braspanna, och jäs ytterligare 40 minuter övertäckt på varm och dragfri plats.
Pricka degen med gaffel eller en tandpetare.
Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 30 minuter.
Ta ut och låt svalna under fuktad bakduk.
Dela i 4 delar. Skär som ett "kors" när du delar!
Liknande recept
Kerstins limpor
3.5
3
1
Norska limpor
2 h 30 min
3
1
Borglunds limpor
4.7
4 h
2
1
Latmajas limpa
4.5
2
Mjölkfria limpor
1 h 30 min
8
Philura - limpa
5
1
Limpor med äpple och linfrö
1 h 30 min
2
1
Limpor
1 h
4
Glutenfri limpa
5
1 h 30 min
2
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!