Estnisk lammgryta

Serverar: 4 portioner

Lammgryta.

Ingredienser

  • 400 g lammkött
  • Matolja
  • Salt
  • Peppar
  • Mjöl
  • Lamm-eller oxbuljong
  • 2 vitlöksklyftor (krossade)
  • ½ tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • Skalade potatisar
  • Skalade morötter
  • Skalade kålrötter
  • Gula lökar
  • Bondbönor eller vita bönor ev
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet, skär i 5 cm tjocka bitar. Bryn, pudra med mjöl och krydda med salt, peppar, timjan, vitlök och lagerblad. Tillsätt buljongen och låt puttra på svag värme tills köttet känns mjukt (ca 1 tim).
    2. Tillsätt potatis, morotsbitar, kålrotsbitar och lök. Koka tills allt är lagom mjukt. Lägg i de förkokta bönorna. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben