Estnisk surkål från Tallinn
Variationerna är tydligen väldigt lokala!
Ingredienser
200-400 g sidfläsk
100-200 g rökt fläsk
2 gula lökar
1 stor morot
2-3 msk tomatpuré
1-3 dl vatten
1 lagerblad
Salt
Paprika
1 kg surkål
1 tsk socker
1 dl crème fraiche
Servering
Potatis
Instruktioner
Skär fläsket i bitar. Hacka löken grovt. Riv moroten. Fräs kött och lök i en gryta.
Tillsätt morot, tomatpuré och cirka 1 dl vatten. Låt det småputtra i 10 minuter.
Tillsätt surkål, lagerblad, kryddor och crème fraiche. Blanda väl och låt sjuda tills surkålen är mjuk.
Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Estnisk rödbetssallad
4.5
10
2
Hemmagjord surkål
5
Ungersk surkål - Székelygulyás
Crauti alla tirolese (Mild surkål på tyrolsk vis)
4
4 h
6-8
Estnisk svampsallad
Surkålsdolmar (Sarma)
5
1
Tranbärskräm
2
1
Fläsklägg i lergryta
1 h 30 min
4
Annorlunda gulasch
5
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!