Estnisk surkål från Tallinn

Variationerna är tydligen väldigt lokala!

Ingredienser

  • 200-400 g sidfläsk
  • 100-200 g rökt fläsk
  • 2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1-3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Paprika
  • 1 kg surkål
  • 1 tsk socker
  • 1 dl crème fraiche
  • Servering
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i bitar. Hacka löken grovt. Riv moroten. Fräs kött och lök i en gryta.
    2. Tillsätt morot, tomatpuré och cirka 1 dl vatten. Låt det småputtra i 10 minuter.
    3. Tillsätt surkål, lagerblad, kryddor och crème fraiche. Blanda väl och låt sjuda tills surkålen är mjuk.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben