Evas kassler i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

4 personer

Ingredienser

  • 12 skivor kassler
  • 1 purjolök
  • 2 tsk grönsaksgbuljong/eller 2 tärningar
  • 2 dl grädde (maglagning/visp)
  • 3 hela vitlökar "super solo"
  • 2 stora kvisttomater
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken lägg i form. "Stänk" lite grädde över. Låt stå i ugn 200 gr i 10 minuter.
    2. Lägg kasslerskivorna på purjolöken och skiva vitlöken och sprid dem över kasslern. Dela tomaterna och skiva dem och lägg dem över vitlöken och kasslern.
    3. Häll resten av grädden över hela rätten och därefter den rivna västerbottenosten. Gratinera i 225 grader i 30 minuter. Servera med nypotatis.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben