Evas spenatsoppa med bacon

Serverar: 6 portioner

En god spenatsoppa.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 175 g bacon
  • 450 g spenat
  • 25 g vetemjöl
  • 4,5 dl mellanmjölk, fett 1,5%
  • 4,5 dl hönsbuljong, färdig
  • 1 msk worcestersås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1,5 dl viispgrädde, fett 40%
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smöret i en stor gryta, lägg i lök och bacon, stek i ca 5 minuter.
    2. Lägg i den tinade spenaten, koka under lock i 10 minuter. Rör ner mjölet i spenaten och koka en minut. Rör ner mjölk och hönsbuljong, lite i taget, rör hela tiden.
    3. Tillsätt Worchestersås och kryddor, koka upp igen och låt sjuda ytterliggare 20 min.
    4. Kör soppan till puré i en mixer. Häll tillbaks i grytan, smaka av med kryddor och koka upp. Tag av från värmen och rör ner nästan all grädden.
    5. Häll upp i soppskål och ringla ner den sista gräddskvätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben