Exotisk böcklingröra

Serverar: 4 portioner

Många goda smaker som samsas och blir en väl avvägd helhet.

Ingredienser

  • 250 g böckling
  • 350 g mandelpotatis
  • 5 msk crème fraiche
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 tsk finriven pepparrot
  • 2 msk hackad koriander + till garnering
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 2 tsk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm sambal oelek eller harissa
  • 8 rädisor
  • 4 skivor kavring
  • Smör
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt svalna. Rensa böcklingen fri från ben och skinn. Dela filéerna i bitar. Rör ihop crème fraiche, honung, gräslök, pepparrot, koriander, ingefära, kapris, senap och sambal oelek eller harissa. Vänd försiktigt ner fiskbitarna i röran så att de inte går sönder.
    2. Skär rädisorna i tunna skivor. Skala och skär den kalla potatisen i skivor. Bred på smör på kavringsskivorna och fördela potatisen på dem. Toppa med böcklingröran och rädisor. Garnera med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben