Exotisk chokladkaka

Serverar: 20 portioner

Uppfriskande med passionsfrukt

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl Milda flytande margarin eller 200 g Milda i paket, smält
  • 4 ägg
  • Till dekoration
  • 100 g vit blockchoklad
  • 2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175°C. Smält margarinet om Milda i paket används. Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Häll i margarinet och blanda det med de torra ingredienserna. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en stor smord och bröad form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Kakan ska inte vara genomgräddad, utan kladdig i mitten. Låt kakan svalna. Smält den vita blockchokladen och bred den över kakan. Låt chokladen stelna. Gröp ut kärnorna ur passionsfrukterna och strö över kakan precis innan servering.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben