Exotisk fruktpaj

Jättegod paj att servera efter maten eller till fikat.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 msk kokos
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllníng
  • 2 dl tärnad mango
  • 2 dl frysta hallon
  • 2 passionsfrukter
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl crème fraiche
  • Krämig kokosmjölk. 200 ml, 18 % fett
  • Servering
  • Rostad kokos, Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Rosta kokosen i en torr och het stekpanna. Hacka ihop mjöl, kokos och smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en stor pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt det svalna.
    3. Fördela mango och hallon i skalet. Gröp ur passionsfrukterna jämnt över frukten. Vispa ihop ägg, socker, citronskal, crème fraiche och kokosmjölk. Häll smeten över frukten. Grädda pajen i nedere delen av ugnen tills fyllningen har stannat, ca 45 minuter, pass upp så att den inte bränns. Låt pajen kallna. Strö över lite kokos och servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben