Exotisk fruktsallad med honungscrème

Serverar: 4 portioner

En läskande avslutning på en god middag är en sallad på fräscha frukter smaksatt med spännande kryddor. En mjuk honungscreme och ett krispigt kokosflarn förhöjer smaken.

Ingredienser

  • ½ melon
  • 4 plommon
  • 2 dl bär, valfri sort
  • 2 dl apelsin/ananasjuice
  • 2 msk honung
  • 2 hela stjärnanis
  • 1 krm kardemummakärnor
  • Honungscrème
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoughurt
  • 2 msk honung
  • Kokosflarn
  • 50 g smör
  • 200 g kokosmassa
  • Rivet eller strimlat skal av en apelsin
  • Instruktioner

    1. Börja med kokosflarnen. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och blanda det med kokosmassan och apelsinskal.
    3. Klicka ut till 12 kakor på bakplåtspapper. Platta ut dem till cirka 5 cm i diameter.
    4. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, cirka 8 minuter.
    5. Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler.
    6. Koka juice, honung, stjärnanis och kardemumma i en kastrull i cirka 1 minut. Låt lagen kallna.
    7. Kärna ur frukten och skär den i bitar. Blanda med bären. Häll över lagen, låt dra cirka 30 minuter.
    8. Vispa grädden och rör ner matyoghurt och honung.
    9. Servera salladen med honungscreme och kokosflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben