Exotisk glassdessert

Serverar: 4 portioner

Läckert gott!

Ingredienser

  • Glass
  • 6 äggulor
  • 3 dl Dansukker brun farin strö
  • 2 msk mald kardemumma
  • 1/2 l vispgrädde
  • Sås
  • 10 passionsfrukter
  • 3 dl vitt vin
  • 1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 1 dl Dansukker ljus sirap
  • Garnering
  • 3 st kiwi
  • 300 g blå vindruvor
  • 1 burk ananas i egen juice
  • Instruktioner

    1. Rör äggulor med brun farin och kardemumma. Vispa grädden fast och vänd ner den i äggulesmeten. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
    2. Dela passionsfrukterna och skrapa ur köttet. Blanda med vin, sirap och juicekoncentrat. Täck över och ställ i kylen.
    3. Kärna ur druvorna och skär kiwi och ananas i bitar. Fördela frukten på 10 tallrikar. Häll såsen över. Gör kulor av glassen och lägg ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben