Ljuvlig glassdessert

Underbar dansk dessert

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 75 g socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 200 g socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g frysta bär
  • färska bär
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader (varmluft 150 grader).
    2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn
    4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
    5. Vispa socker och smör luftigt i en annan skål. Rör i äggen ett i taget.
    6. Rör i den smälta chokladen och grädden. Vänd till sist i mjölblandningen.
    7. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
    8. Låt kakan kallna helt.
    9. Vispa äggulor och socker till parfaiten vitt och pösigt.
    10. Låt de frusna bären tina i påsen. Vispa ner saften från bären i äggblandningen.
    11. Mixa bären till önskad konsistens.
    12. Vispa grädden lätt och vänd ner den samt bären i ägoblandningen.
    13. Slå smeten i långpannan över kakan. Frys kakan i minst 12 timmar.
    14. Dekorera med färska bär och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    LindaGabriella 7 maj 2010

    hej, hur stor är din långpanna?

    Annamittimaten 7 maj 2010

    Jag har gjort i 20x30cm men vill man ha en lite tunnare botten fungerar 30x40cm alldeles utmärkt också

    ros 7 maj 2010

    Hej! Tack för receptet Glassen var ljuvlig Det tar längre tid för bottnen att tina än glassen Ha det så gött!

    Sork 2 juni 2010

    Jättegod dessert. Enkel att göra och perfekt att ha på lut så här i sommartider! Tusen tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben