Exotisk kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

En mycket annorlunda paj med smaker av jordnötssmör, ingefära och kokos.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • ½ grillad kyckling
  • 1 röd paprika
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 2 ½ dl keldas kokossås
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 ägg
  • 3 dl riven ost
  • Ev dekoration
  • Strimlad paprika
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Pajdeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt stå 30 minuter i kylen.
    3. Fyllning: Rensa kycklingen från skinn och ben. Skär kycklingköttet i bitar, lägg dem i pajskalet. Tärna paprikan och lägg ovanpå kycklingen.
    4. Rör samman jordnötssmör, kokossås, ingefära, sweet chilisås och ägg. Häll blandningen över kycklingen. Strö över riven ost och grädda i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben